top of page

Over de praktijk

Psychotherapiepraktijk Hazenkamp is opgericht door Inge Hellenbrand en Annika Cornelissen.

Inge Hellenbrand

Inge is in 2000 afgestudeerd als psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen in de afstudeerrichtingen Klinische psychologie en Psychogerontologie. Na de vervolgopleiding tot

gezondheidszorgpsycholoog die zij in 2002 heeft afgerond, heeft zij samen met Annika de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut gedaan. Inge heeft 

gewerkt in verschillende behandelsettings in de GGZ met verschillende doelgroepen (adolescenten, volwassenen en ouderen) en een breed scala aan probleemgebieden. De laatste jaren heeft zij vooral gewerkt met mensen met complexe persoonlijkheidsproblematiek .

Annika Cornelissen

Annika is in 2000 afgestudeerd als klinisch psycholoog, met specialisatie neuropsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na de vervolgopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (afgerond in 2003), heeft zij samen met Inge de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut gedaan (afgerond in 2008). Annika heeft werkervaring opgedaan als psycholoog in een vrijgevestigde psychologenpraktijk, bij een Riagg en 12 jaar bij een gespecialiseerde instelling waar mensen met complexe persoonlijkheidsproblematiek worden behandeld.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

verbindingsweg2.jpg

De praktijk biedt diagnostiek en verschillende vormen van psychotherapie voor volwassenen ( 18 +), zowel individueel als in groepsverband, en persoonlijke zorg afgestemd op uw hulpvraag en behoefte. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor supervisie van GZ-psychologen en klinisch psychologen in opleiding.

We zijn geschoold en ervaren in meerdere therapeutische kaders; cognitieve gedragstherapie, kortdurende psychodynamische psychotherapie, schematherapie, acceptance-and-commitmenttherapie, groepstherapie en EMDR. Onze expertise ligt onder meer op het vlak van meer complexe en langdurige problematiek, waaronder persoonlijkheidsproblematiek, (complex) trauma, angst- en stemmingsstoornissen.

Indien er sprake is van een actuele psychose, een ernstige verslaving, of direct crisismanagement noodzakelijk is kunt u niet bij onze praktijk terecht.

Annika en Inge volgen ieder jaar verschillende cursussen en symposia om hun kennis en kunde op peil te houden, zodat hun werkwijze blijft aansluiten bij de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke richtlijnen.

Kwalificaties

Inge
Klinisch psycholoog BIG 99059771725

Psychotherapeut BIG 09059771716

AGB 94014654

Annika

Klinisch psycholoog BIG 59061519125
Psychotherapeut BIG 79061519116

AGB 94015784


Lidmaatschappen:
Vereniging EMDR Nederland (VEN)
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)

 

KvK:66093562

LVVP-visitatielogo-klein-1.png
bottom of page