Nieuws

Op 9 december 2020 is onze praktijk gevisiteerd door de LVVP met positief resultaat. 

 

Nieuwe openingstijden

De praktijk is geopend van maandag t/m donderdag. 

 

​​Bijzonderheden

We houden ons aan de coronarichtlijn GGZ. Dit betekent dat contacten in principe op de praktijk plaats vinden.

Indien gewenst is er de mogelijkheid tot telefonisch contact of beeldbellen.

 

​​​Groepen

​Begin 2021 is er een derde schematherapiegroep van start gegaan (dinsdagochtend). Daarnaast hebben we  een psychodynamische groep (woensdagochtend),  een ACT groepstherapie (donderdagochtend) en twee schematherapiegroepen (maandagmiddag en dinsdagavond).

 

​​Wachttijd

Voor individuele psychotherapie is er momenteel een cliëntenstop vanwege oplopende wachttijden.

Voor groepspsychotherapie is de wachttijd wisselend per groep. Indien u zich wilt aanmelden kunt u contact opnemen via deze website  of per telefoon.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Geen contracten met zorgverzekeraars

Ook voor het jaar 2021 heeft Psychotherapiepraktijk Hazenkamp er expliciet voor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. De reden hiervoor is dat wij ons niet kunnen vinden in de voorwaarden van deze contracten. De verzekeraars schrijven in toenemende mate voor wat we moeten doen en laten in een behandeling en dat staat regelmatig haaks op de professionele standaarden in ons vak. Onder Vergoedingen kunt u meer lezen over wat dit kan betekenen voor kosten, vergoedingen en keuze van zorgverzekeraar.

 

.

     FPP            ACT
LVVP-visitatielogo-klein-1.png